HTML

Liberális zsíroskenyér

A brüsszeli SZDSZ-frakció három napra meghívott pár újságírót, hogy nézzék meg, hogyan működnek. Úgy kellett nekik.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Fotóalbum és zsíroskenyérverseny

2008.11.13. 22:17 bodoky

Képeinken számos hírességet rejtettünk el. A zsíroskenyérblog különdíját, egy dedikált Révész Máriusz kötetet ajánlunk fel annak, aki átad egy Túlkapásokat Demszky Gábornak, és erről fényképfelvételt készít. Nekünk nem sikerült, a gergényista főpolgármester nem jött el a vacsorára, ahol megleptük volna vele. 

 

 

 

5 komment

Büroszex igen, wifi nem

2008.11.13. 12:59 bodoky

 

A büroszex Rómájában csak egy dolgot nem lehet használni, és az a wifi, ezért lett ilyen kevés a tudósítás, pedig tucatnyi EP-képviselővel és két, Kováccsal együtt három biztossal is találkozhattunk. Az EP brüsszeli űrállomásán mindenütt van térerő, csatlakozni igen, de internetezni nem enged a rendszer, az itt dolgozó magyarok – asszisztensektől az EP-képviselőkig – tanácstalanul vonogatják a vállukat, állítólag regisztrálni kell valahol, de azt senki nem tudja hogy pontosan hol az irdatlan labirintusban. A beléptetőrendszer is eszelősen bonyolult, a csoport nélkül érkező látogatót csak bennszülöttel engedik át a mágneskapun, viszont bármilyen gagyi – pl. indexes – press kártyával bármikor be lehet jönni egy külön erre a célra fenntartott sajtókapun. Ezt is mi derítettük ki persze, az évek óta itt dolgozó magyaroknak fogalmuk se volt róla. Feltételezem hogy a wifi regisztrációja is megoldható, ha valaki tudja az algoritmust, írja meg ide, mert még visszajövünk.

4 komment

Címkék: wifi mayhem

Felnyomtuk a Magyar Postát a fogyasztóvédelmi biztosnál

2008.11.13. 12:32 bodoky

Szerda este a Bizottság épületében lévő főhadiszállásán fogadott minket Meglena Kuneva, az EU fogyasztóvédelmi biztosa. Szily kolléga huszáros rohammal vetette rá magát, a fogyasztók megalázása témakörénél már egymás szájából vették ki a szót, egyfajta verbális násztánc bontakozott ki a Tékozló Homár atyja és az EU fogyasztóvédelmi biztosa között. Kuneva agendájában a pénzügyi válság miatt leghangsúlyosabban a lakosságra tukmált fogyasztói hitelek szerepeltek, és élénk érdeklődést tanusított a Magyarországon tapasztalható fogyasztóvédelmi problémák iránt. Szily elárulta neki, hogy sok nemzetközi online áruház azért nem szállít Magyarországra az interneten rendelhető termékeket, mert a küldemény a Magyar Postán eltűnik. A biztos szerint ez magyarázat lehet arra, hogy miért vásárolnak az EU-s átlaghoz képest annyira alacsony arányban külföldi online áruházakban a magyarok, és azt mondta, hogy ki fogja vizsgálni az ügyet. Nem lennénk most a Magyar Posta helyében, a cárpárti bolgár Kuneva és a Tékozló Homár bimbózó koalíciója ellen esélytelenek.

92 komment · 1 trackback

Címkék: szily románc kuneva

Kovács László: Nem 14-nek lőtték ki a szemét?

2008.11.12. 13:09 szily

Zsíroskenyérblog-bréking: kedden éjjel a képviselők egyik kedvenc pubjában, a Kitty O'Sheas-ben mulatoztunk az Európa-negyedben. Ajtó előtti cigizés közben egyszer csak ismerős árny tűnt fel a járdán: maga Kovács "Itt hagytad a gatyád, Laci!" László adóügyi uniós biztos, volt MSZP-elnök gyalogolt hazafelé, munka után. Igen szívélyesen köszöntött minket, ezért Bodoky kolléga hirtelen megajándékozta a Túlkapások című oknyomozó könyve egy példányával. Kovács biztos mintha némi distanciával szemlélné a hazai eseményeket: először megkérdezte, hogy tényleg kilőtték-e a rendőrök valakinek a szemét, majd váratlanul közölte, hogy ő 14 kilőtt szemű emberről tud. Bodoky kolléga javította négyre, elköszöntünk és tovább oknyomoztunk.

31 komment

Az Európai Parlament a büroszex Rómája

2008.11.12. 13:00 szily

Első személyes benyomás az Európai Parlamentről

"Soha többet nem fogok csodálkozni, ha az Európai Parlament olyan döntéseket hoz, mint egy megtört fiatal apa, aki éppen a hetvenharmadik körre fizette be a gyereket a Westend első emeletén, a száz forintért fél percig vonagló rajzfilmkutyán. A brüsszeli épület ugyanis pont olyan, mint amit Demján Sándor álmodhat maszlagozás után: gigantikus, fura irányokba polipkarokat növesztő horrorpláza, végtelen hosszú, párnázott folyosókkal, egyforma ajtókkal, tompa színekkel, természetellenesen lágy fényekkel. Öt perc, és rosszabbul érzed magad, mint amikor a csajod mind a 12347 árucikket az orrod alá tolta a New Yorker 70 százalékos leértékelésén. Az ajtók mögött azonban leértékelt pólók helyett ambiciózus asszisztensek teremnek, ami, ha lehetséges, még hervasztóbb dolog.

Na jó, az egyik nagyobb csomópontban overallos-sisakos barlangásznő demonstrál a romániai barlangok megvédése mellett. Vagy inkább barlangellenes asszony lenne?

5 komment

Címkék: szex ep

Wolfgang Amadeus Obama

2008.11.11. 14:00 szily

A liberálisok a belvárosi Mozart hotelbe szállásolták el a negyedik hatalmi ág képviselőit. A szálló a nevéhez méltóan egy igazi gemütlich, álbarokk, aranycirádás csoda, zegzugos folyosókkal. De a legszebb, hogy a tulaj fanatikus barackista lehet, a falakat ugyanis a pásztori jelenetek, aranyórák és kis csokrok mellett soktucatnyi Obama-fotó borítja.

1 komment

Miért pont zsíroskenyér?

2008.11.11. 13:37 szily

Azért, mert az újságírói szlengben zsíroskenyértúrának hívják, amikor az embert azért hívják meg valahová külföldre, hogy jól érezze magát, aztán esetleg szebbeket írjon a meghívóiról. Jellemző példa a power point prezentáció a cég féléves eredményeiről a Madison Square Gardenben. Az én érdeklődésem fókuszában nem a zsíroskenyér, hanem a friss kagylófélék állnak tejsznes szószban. No meg persze a liberálisok európai értelemben vett domborítása. Állítólag kiutaztatták ide az összes megyei SZDSZ-elnököt és a párt Országos Tanácsának elnökségét. Kinek áll ez érdekében, tehetnénk fel a nagy kérdést, ha a repülőtéren nem ittunk volna meg egy friss Hoegaarden sört, ami élesíti az elmét, de tompítja a politikai érzéket. Talán ez engem is meghívó Szent-Iványi István EP-képviselő, a Nemkomcsi Liberálisok Egyik Utolsó Bástyája áll a háttérben? Lassan kimerészkedünk a nemzeti ünnep miatt elég néptelen utcákra, és talán minden kiderül. De legrosszabb esetben is találunk osztrigát.

2 komment

Címkék: összeesküvés liberalizmus kagyló