HTML

Liberális zsíroskenyér

A brüsszeli SZDSZ-frakció három napra meghívott pár újságírót, hogy nézzék meg, hogyan működnek. Úgy kellett nekik.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Felnyomtuk a Magyar Postát a fogyasztóvédelmi biztosnál

2008.11.13. 12:32 bodoky

Szerda este a Bizottság épületében lévő főhadiszállásán fogadott minket Meglena Kuneva, az EU fogyasztóvédelmi biztosa. Szily kolléga huszáros rohammal vetette rá magát, a fogyasztók megalázása témakörénél már egymás szájából vették ki a szót, egyfajta verbális násztánc bontakozott ki a Tékozló Homár atyja és az EU fogyasztóvédelmi biztosa között. Kuneva agendájában a pénzügyi válság miatt leghangsúlyosabban a lakosságra tukmált fogyasztói hitelek szerepeltek, és élénk érdeklődést tanusított a Magyarországon tapasztalható fogyasztóvédelmi problémák iránt. Szily elárulta neki, hogy sok nemzetközi online áruház azért nem szállít Magyarországra az interneten rendelhető termékeket, mert a küldemény a Magyar Postán eltűnik. A biztos szerint ez magyarázat lehet arra, hogy miért vásárolnak az EU-s átlaghoz képest annyira alacsony arányban külföldi online áruházakban a magyarok, és azt mondta, hogy ki fogja vizsgálni az ügyet. Nem lennénk most a Magyar Posta helyében, a cárpárti bolgár Kuneva és a Tékozló Homár bimbózó koalíciója ellen esélytelenek.

92 komment · 1 trackback

Címkék: szily románc kuneva

A bejegyzés trackback címe:

https://zsiroskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr84766899

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sültgalamb 2008.11.14. 12:15:08

PóóóóstaOlvasom a Homáron, hogy Szily ismét hasznosan tölti el az idejét Brüsszelben, tesz a fogyasztókért a maga módján: felnyomta a Postát, mert csak. Igen, a Magyar Posta megérdemli.Erre reggel mi fogad a postaládámban? Egy levél a Magyar Postától. Na,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrjake · http://mrjake.org 2008.11.13. 13:02:23

Hurrá Hurrá!

Remélem történik is valami majd 1x.
Bár gondolom az ejnyebejnyén kívül más nem lesz.
De akkor végre nem kell trükközni céges címekkel, meg minden este imádkozni reggel/este/délben :D
Viszont ha megreguláznák a postáspatrikokat (nyilvánvalóan a többség normális/jómunkásember!), eltűnne a rendkívüli örömfaktor, első körben mikor megérkezik, második körben, mikor kibontás után benne van az árú :p

zanzibear 2008.11.13. 13:18:00

Ja, és a DHL-t meg a többit nem kell felnyomi? Ha tényleg a magyar posta a hunyó, akkor egészen egyszerűen a többiekkel miért is nem szállítatnak, vásárolnak a magyar ügyfelek?
Vagy a DHL-nél is eltűnnek a cuccok :D :D :D ?

Vagy megint talált az indexrobot egy post-ot, amiben van postafika, és mehet is a címlapra.
Postafigyelő jól van :D ?

majdazténtudom 2008.11.13. 13:28:34

llamada
Gondolkozz már, mielőtt értelmetlen hülyeségeket beszélsz.
Összehasonlíthatatlan a DHL ára a postázás árával. Te sem fizetnél ki egy póló rendelésekor még 2szer annyit szállítási költségre...
DHL meg ezek normál esetben arra vannak, ha fontos a gyorsaság, itt meg a hányadék tolvaj postának köszönhetően azért fizethetek egy raklap pénzt, hogy megkapjam a cuccot, amiért fizettem...

SzigMa 2008.11.13. 13:29:15

"A Tanács 458/2009/EK rendelete az egyes fogyasztóvédelmi esetekben szankcióként alkalmazott ajtóletépésekről, Batz-papucsokról és sün-defaecatióról"

zanzibear 2008.11.13. 13:36:48

Patek, gondolkozz Te:
- milyen szolgáltatásokat hasonlítasz milyen (árú) szolgáltatással?
- millió féle csomagkövetési stb. szolgáltatás van a postán az alapcsomag szolgáltatásban is, meg kéne próbálni azzal is barátságot kötni
- komoly, általános fogyasztóvédelmi gond Magyarországon, hogy nem jön meg a külföldről rendelt póló. Ez tényleg tömegek felvonulását fogja kiváltani.
És főleg olyan gond, ami összemérhető a lakosságra tukmált fogyasztói (uzsora) hitelekkel.

Ha a DHL szolgáltatása csak az ára miatt nem megfelelő, akkor tulajdonképpen csak az a baj a postával, hogy rossz, hanem hogy nem a DHL szolgáltatását adja a postai áron. Világos.

Tessék tömegesen az utcára tolni a dombornyomott bankkártyákat és az amazon regisztrációkat.

OftF 2008.11.13. 13:43:58

A Posta enyves keze nyílt titok.
Nem szabadna eltűnnie egy nyavalyás pólónak, ha nem könyvelt küldeményként adják fel. A nyugati világban, ahol a bizalmon alapszik az egész gazdasági rendszer, ez nem megengedhető, a teársadalom egészére nézve káros.
A postától nem azt veszem meg, hogy gyorsan ideérjen a csomag, hanem azt, hogy ideérjen, mindegy mikor. Nézz utána, ez általában (nem Magyarországon) működik is. Itt vajon miért nem?

majdazténtudom 2008.11.13. 13:46:26

Sorry a kirohanásért, csak elkattant az agyam. nem akaratm ilyen stílusban írni, de még mindig látszik, hogy nem fogod fel a lényeget.
Nem a szolgáltatás minőségét kritizálja itt senki (amit persze bőven lehetne), hanem a szolgáltatás nem teljesítését!
És ez igenis baromira lényeges probléma.
Megjegyzem nem csak a külföldről rendelt dolgok tűnnek el, csak itt csúcsosodik ki legjobban a dolog. Mindent ellopnak, ami értékesnek tűnik.

Szibarita 2008.11.13. 13:46:54

llamada kedves:

Nem az a baj, hogy a posta lassu, az a baj, hogy _lopnak_. Azokat a cuccokat _lopjak el_, ami az enyem. Ha szerinted az, hogy odaadom valakinek a cuccomat, hogy vigye el A-bol B-be, automatikusan azzal jar, hogy kozben _ellopjak_, akkor neked nincs ki a maccsod, mar elnezest.

Meg egyszer, mar lathatoan ez nehezedre esik: Buntetojogi kerdes, hogy a postan megfujnak ezt-azt, ez nem kene, hogy a normal ugymenet resze legyen, mint ahogy mashol nem is az.

Balna 2008.11.13. 14:00:40

llamada, te most a tolvajokat véded?

A "derék" postások lopnak, egyrészt elveszik a tulajdonomat, amiért fizettem vlaakinek (pl. az ebay-en), másrészt nem teljesítik a szolgáltatást, amiért fizettem nekik. Hogy jön ide a DHL?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.13. 14:08:57

@llamada

Hm, a Posta nyomonkövetési szolgáltatása az... hááát... SZAR.

ethan blow 2008.11.13. 14:13:05

lopnak a postások, hát, hát...szemben a mentősökkel, rendőrökkel (helyszínen), vámosokkal, reptéri rakodómunkásokkal, pincérekkel, taxisokkal, politikusokkal, magyarokkal. szomorú egy történet, amúgy a kurva anyjukat nekik is akkor. és hát így.

FutoBolond 2008.11.13. 14:13:45

Szily, remek, remek!

Figyu, gondolkodtam, hogy koszonjem meg neked, es kitalaltam: egy ev mulva kuldok neked ket uveg sort a Magyar Postával!

FutoBolond 2008.11.13. 14:15:15

Es akkor egy kicsit arrol, hogy a Magyar Posta a sajat sirjat asssa. Normal orszagokban a csokkeno levelforgalmat az ebay, amazon, stb. miatt novekvo csomagforgalom szepen potolja, sot, csomo profitot termel. Ezt az eselyt a Magyar Posta nem akarja latni?

Páneurópai Harci Kos 2008.11.13. 14:16:59

A Magyar királyi posta, régen jó volt.
ma szinvonaltalan szar.
egy kis extra adalék:

A postás nem viszi fel, az emeletre az ajánlott levelet akkor se ha működik a lift, és legalább 300ft a borravaló. (és az ember mehet a postára)

Egy budapesten feladott, budapesti című levelet nem 3 munkanap alatt szállítanak ki, hanem akár 14 nap is lehet.

és örülhetünk, ha bármi egyben megérkezik.

jozso929 2008.11.13. 14:23:36

A DHL igenis idevaló, ott is tűnnek el cuccok. Egy ideig rálátásom volt egy külföldi internetes áruházra, a DHL-lel szállítottak ide mindent, és a csomagok 10%-a a Ferihegyi reptérre érkezéskor eltűnt. A tracking odáig mutatta, onnantól nagy homály. Persze a DHL vizsgál, stb, de mindig az volt a vége hogy a biztosítás miatt fizetnek. A ferihegyi DHL-es emberke meg dörzsölte a markát.
Sőt az is előfordult, hogy a különleges termék 2 nap múlva megjelent az apróneten (itthon nem kapható termékről volt szó), ugyanolyan kivitelben és extrákkal. Szóltunk miatta, de a lopások nem szűntek meg, el lehetett volna kapni az embert, de úhy látszik nem volt fontos nekik.
És hogy miért nem az egyéb ferihegyi munkások a tettesek? Mert mióta más szállító van, nulla csomag tűnt el......

csárli hárper 2008.11.13. 14:30:30

állami cég és ezzel asszem mindent elmondtam.....

@nális coitus 2008.11.13. 14:35:10

DHL-es gyerekek úgy lopnak, ahogy nem szégyelnek. Csak nem értem, a mai nyilvántartási rendszerekkel hogy a f@szba tud eltűnni 10 vadiúj SONY kamera, ami akkor érkezett az országba először, még az importőr sem látta????? Én rendeltem már külföldről (Ausztrália, Anglia), de most már 3 hete várom a Ray Ban napszemüvegemet, ami csak nem akar megjönni :-((((

yanchi345 2008.11.13. 14:36:00

Országon belül feladott pólóknak, egyéb, hasonló értékű tárgyaknak az 50%-a nem ért célba. Az ügyfél meg a mi rossz hírünket kelti, hogy nem kapta meg a terméket, amit rendelt.

Rendeltem Európán kívülről csomagot. A szállítási díj kb. megegyezett a termék árával. A nyomkövetés egészen a határig működött, a Magyar Posta még akkor sem tudott a csomagról napokig, amikor a kinti már jelezte, hogy hol van a Postánál a cucc.
Választhattam volna a DHL-t is, csak akkor a termék árának többszörösét fizettem volna a szállításért, mint légiposta esetén.

helianthus 2008.11.13. 14:39:43

Hát nem tudom DHL, hogy dolgozik, de a posta sem fog kiülni koldulni a sarokra, az biztos.
rendeltem két könyvet 1800 ft-ért (nem újak), feladhatták volna 620?-ért simán, meg 820?-ért ajánlottan, de előre szólt az eladó, hogy inkább ajánlottan kéne.
Így a rendelt árunak még a felét odaadtam postaköltségre. Persze nem tudom mennyi csomagot rendelnek ma emberek, de látva az internetes bazárok (vatera, tesz-vesz, stb) virágzását, véleményem szerint valóban lehetne erre a költségre építeni, biztonságos kiszállítással.

Ököl 2008.11.13. 14:43:27

1. Ebayen kinéztem egy 40 $-os órát.
Szállítása még 12$, sajnos nem regisztrált küldeményként. Eltűnt. Keresgélés postán, vámon, nem tudnak utánanézni a reg szám alapján sajnos. Ebay-es cég rendes volt, visszautalta a pénzt postaköltséggel együtt.

2. ha már vsszautalta a pénzt újra megrendeltem, kértem biztosítsák, regisztrálják, talán plusz 3$ volt. Eltűnt. Ennek sem utánakereshető a regszáma se postán, se vámon. Panaszkodtam az ebayesnek, most mi legyen. Megnyugattanak visszaadják a pénzem.

3. kértem, hogy inkább küldjék el újra, de most már utánkövetési lehetőséggel /tracking ability az usps-nél/ is. A postaköltség így 27$ lett, de most már végig akartam játszani.

A feladás után 7 héttel megérkezett az órám!

Egy barátom nemrég megjegyezte: tipikus postásórám van.

Na jó... az utolsó mondat csak poén akart lenni.

bicski 2008.11.13. 14:45:31

azért is fel kellett volna nyomni a Magyar Királyi Postát, hogy puszipajtás postás esetén előszeretettel "be lehet nyeletni" a tértivevényeket vagy akár elköltözött pecsétet is lehet "intéztetni" a borítékra.

:)

peppino 2008.11.13. 14:45:58

Ezek mind az urban legend kategóriába tartoznak. Ha valaki is szállíttatott DHL-el, TNT-vel, az tudja, hogy minden lépést nyomonkövetnek, és saját járataik vanak. Ráadásul múlt héten Monaco-ba adtam fel csomagot, és a Posta volt a legdrágább egyik. TNT-vel küldtem, mert az 3 nap alatt ott volt ugyananyiért.

Rá kell ébreszteni a kommunista csökevényekkel bíró állami vállalatokat, hogy nem a "az a tied amit ellopsz" elven kell szolgáltatni, hanem rendszert és üzletet kell belevinni.
Én biztosan nem szállítatok velük amíg ilyenek lassúak és drágák.

Hozáteszem, heti 1-2 alkalommal kapok interneten rendelt csomagot és még soha nem tűnt l semmim.

A postán érkező csomagokat akkor is kibontják, ha EU-ból jön. Hogy is van ez?

Miért jön meg Japánból 3 nap alatt bármi?
Miért jön meg Németországból 1 hét alatt bármi?

Na ezek a nagy kérdések...

jozso929 2008.11.13. 14:52:33

peppino: ne mondd nekem hogy urban legend, velem történt meg, bizonyítani tudom. Amikor reklamált az ügyfél hogy nem kapta meg a csomagot és láttam a trackingben hogy 2 napja Ferihegyen van és onnan nem mozdul, már mondtam is neki hogy elfelejtheti hogy megérkezik. Mióta TNT van, semmi gond nincs. Senki sem mondta hogy a repülőről tűnik el, onnan leszedik, DHL-es csóka bepöttyinti a kütyüjébe hogy megjött, ez felkerül a trackingbe, és hogy utána mi lesz vele, az rejtély.

W Joe 2008.11.13. 14:53:03

A Magyar Posta szórakoztatóbb, izgalmasabb, mint a nyugatiak. Van benne egy kis szerencsejáték is, izgulhatsz, hogy megérkezik-e a küldeményed.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.11.13. 15:01:22

Ha fél Nagy-Britannia be van kamerázva, akkor a Magyar Postát nem lehet?

Tudom, nagyon költöi a kérdés. Ombuccman, adatvédelem, stb.
Inkább hagyjuk a tolvajokat sunnyogni, meg a fönökeiket is, akik emiatt ugyanolyan tolvajok a szememben.
Az elmúlt 3 évben egy küldeményt küldtem Ausztriából Egerbe. Egy légpárnás borítékban egy darab nöi póló volt.
Sosem érkezett meg.

Ecsedy Áron 2008.11.13. 15:03:38

Tök fura. Most hogy válság van egyre többször előkerül, hogy bár mindenki lop, csal, hazudik, a törvényeket csak a másikra érvényesen kezeli, de azért a másik kurva anyját. Mert most a Posta lop, de igazából te is lopsz, mert nem fizetsz adót, vagy csalsz, mert gyorshajtasz, tilosban parkolsz, vagy egyszerűen csak hallgatólagosan elfogadod, hogy feketén adtak el neked valamit (főleg szolgáltatás) mert olcsóbb úgy, vagy esetleg tűröd, hogy minimálbér + zseb konstrukcióban kapj fizetést (mert különben nem lenne munkád, mondod te), esetleg csak simán kiviszed a kutyádat a VI. kerületben sétálni - elvégre is te (bár inkább a kutyád) pont leszarod, hogy a társasház vagy üzlet előtt ott virít és bűzlik a szar és húgy, amit (ha jót akar az ügyfeleknek, vagy magának) neki kell eltakaríttatnia...

Talán ki kéne jönni a polgártársaknak/elvtársaknak/bajtársaknak a barlangból és végre megtanulni, hogy nyilazni és lovagolni már nem tudunk, ellenben együtt kéne valahogy élni, hogy ne körbetartozás, körbehátbaszúrás, körbekibaszás legyen a fő életviteli forma.

Baszkurátor 2008.11.13. 15:04:25

Neke manno az Audigy hangkártyához adott driver gyári hibás volt ( magyar xp-re telepítve elszállt az xp ).Írtam a Creative-nak egy emilt, leveleztünk kicsit és küldtek új, hibátlan driver CD-t Dublinból.A második csomagot kaptam meg ....
Szegény ügyfeles szabadkozott, hogy ő bizony elküldte.
Szóval ideje lenne már tényleg tenni valamit.

vincere 2008.11.13. 15:05:19

sok éves félelmemen túljutva, nemrég rendeltem az HMV online áruházából. sima postai úton 2 hét alatt, épségben megérkezett a DVD. be kell valljam, én is sokat imádkoztam érte... végső elkeseredettségemben fordultam csak ehhez az eszközhöz, semmilyen más formában nem tudtam beszerezni, de tudom, h. óriási szerencsém volt.

garbageman 2008.11.13. 15:08:53

Itt mindenki lop alsó felső szinten, alsó szinten pl. nekem is ellopták 10 dollárom amikor még nem volt paypal for hungary. felső szinten pedig akik itt csücsülnek Budaörsön a csilli villi új irodaházban. Szily nagy fontos ember, de kurvára nem fog semmi történni, előre boritékolom. megoldás paypal&DPD. Posta pedig pusztuljon el a bicikli tenderével együtt, meg az orczy téri léhűtökkel egyetemben.

Stinger · http://stinger.gamer365.hu 2008.11.13. 15:10:55

Négy éves ebay+amazon+angol webshopos pályafutásom okán én is tudnék mesélni sok érdekes dolgot. Amikor már a postán dolgozó keresztanyám mesél áldatlan állapotokról, akkor ott tényleg lehet valami gikszer - és van is - méghozzá a Nemzetközi kicserélőben, amit hiába kameráznak be, a beavatott biztonsági őröknek és a profi tolvajoknak köszönhetően rengeteg cucc tűnik el a dolgozók zsebében.

Tucatnyi csomagom érkezett meg tagadhatatlanul sérülten (érdekes módon a nemzetközi biztonságos csomagolási normáknak megfelelt, nálunk mégis dobálták, és összetörték), szándékosan felbontotva, avagy hiányosan - és akkor azokról a bőven két számjegy feletti csomag eltűnésekről még nem is beszéltem, amik a legfájóbbak az egészben. Kit vígasztal az, hogy ha miután az asztalra csap, az eladótól visszakapja a zsét (közben meg feketelistára kerül), ha neki arra van szüksége amit megvásárolt?

Ezek mindent ellopnak, aminek DVD tok formája van, vagy látszik a feladó neve és ebből esetlegesen a forgalmazott termék típusa is. Rendszeresen rendelek külföldről videójátékokat, könyveket, filmeket, kisebb értékű ezt-azt (értsd 15K alatt), a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy ami nem regisztrált légiküldemény (amely megjegyzem még mindig nagyságrendekkel olcsóbb a világ túloldaláról, mintha idehaza ajánlottan feladnék egy levelet a fővárosba, értékbiztosítással), az esetek többségében nem érkezik meg a címzetthez. Nem tudom megmondani, hogy hányszor nyomoztattam már csomag után RL szám alapján, és egy-két esetet leszámítva MINDIG a Magyar Posta volt a ludas. A legnagyobb baj nem is a szállítási idővel van, hanem - mint ahogy azt előttem is leírták többen - a szolgáltatás NEM TELJESÍTÉSÉVEL. Lesz@rnám én nagy ívben, hogy a cuccom nem 3 nap, hanem egy hét alatt érkezik meg hozzám, ha tudom, hogy BIZTOSAN megkapom. Ha nem lenne paypal, meg insurance, már rég a fejemet verhetném a falba a sok elvesztett cuccal...

Most már odáig jutottunk, hogy rettegek, ha a Magyar Posta neve szóba kerül kézbesítés címén - rá kellene jönni ezeknek a komcsiknak, hogy a postai szolgáltatás nem csak a csekkek befizetéséből, hanem minőségi és BIZTOS kézbesítésből áll (nem kellene erőltetni a sok hiteles meg biztosításos hülyeséget sem, inkább a pénzt a nívósabb és megbízhatóbb kézbesítésbe fektetni).

Persze, fizethetek két-háromszoros árat a futárcégeknél (UPS, EMS, FedEx, DHL) - ezekkel nem is volt soha gond, de vannak esetek, amikor egyszerűen a megnövekedett többletköltség okán a normál biztosított csomagküldés is megfelelne, csakhogy ezt a Magyar Posta egész egyszerűen ignorálja. (Plusz ugye csak az én kedvemért nem fog senki leszerződni egy futárcéggel, ha Magyarországon kívül mindenhova a saját postájával szállíttat - lásd pl. angol webshopok, vagy ebay eladók) Ki akar kifizetni egy-egy 6-7 fontos könyvért 25 font kézbesítési díjat?

Sok a baj na, de a legnagyobb ludas mégiscsak a mammut posta, amely megbízhatatlanságával és tolvaj felfogásával nagyszerűen kivívta a feketelistás mivoltunkat. Gratulálunk hozzá...

escaper · http://elinnen.blog.hu 2008.11.13. 15:12:14

Segítsünk nekik, hogy utolérhessék a Royal Mailt, ami tavaly 177 millió font (53 milliárd forint) hasznot csinált. Csak nálunk tud veszteséges lenni?

elinnen.blog.hu/2008/09/02/a_gazdasag_fekjei_1_a_posta

Tuskó Hopkinsz 2008.11.13. 15:12:29

Na végre!
És a MÁV-nak kéne a következőnek lenni!

totyatotya 2008.11.13. 15:21:11

Jozso tenyleg nehez ezt elkepzelni egy ilyen szervezettsegu cegnel. mondjuk teny hogy a magyar alkalmazott nyilvan megoldja okosba' ha kell - de akkor is. egyebkent nekem sem volt meg soha gondom DHLlel.

Mr. Fáradtság 2008.11.13. 15:25:16

Én 3 éve ebayezek, kínából rendelek direktbe cuccokat, angliából hetente 1-2 csomag és soha, semmi nem veszett még el. Nálam a postás házhoz hozza a legnagyobb csomagot, ha kell, kétszer fordul. Cserébe friss kávé, és némi apró várja. Egy szavam nem lehet a magyar postára, általában reggel felhívnak a csomagkicserélőről, mert szinte törzsvendég vagyok, hogy megjött ez meg az, lehet jönni vámolni. Belföldön amit ajánlva adtam fel, 3 napon belül megérkezett. Sose kerestettem semmit, pedig nem 10E-s tételeket rendelek... Na most akkor mi van?

Secnir 2008.11.13. 15:25:44

hát, szó mi szó, a ferihegy-posta-budaürsi elosztó bermudaháromszögben sok minden eltűnt már.
tőlem is kérdezték, hogy
-figyelj, a xxxyyy típusú videókártya mit tud?
mondom ez egy profi videószerkesztő kártya.
-mennyiért lehet eladni?
-hát, asszem senkinek sem kell, mert ez egy célkártya.
-de mégis?
-hümm. boltban 500e. talán 20e forintért. max, mert se gari, se semmi...
-vadiúj pedig, haver hozta ferihegyről. de figyelj, ha kell vmi kártya, szólj, és ha van, hozzuk!
-ehh, kösz, most nem...

ja, bocs. a postán kb. ugyanez mehet, csak azokkal a dolgokkal, ami az elsődleges szűrőkön már átmentek...

Mr. Fáradtság 2008.11.13. 15:28:44

"hümm. boltban 500e. talán 20e forintért. max, mert se gari, se semmi...
-vadiúj pedig, haver hozta ferihegyről. de figyelj, ha kell vmi kártya, szólj, és ha van, hozzuk!
-ehh, kösz, most nem..."

Az komoly, jól tele lehetsz, 20ért veszed, eladod 250ért. Jah most inkább nem, mi?:D

vincere 2008.11.13. 15:31:33

és a Royal Mail úgy csinál hasznot, hogy az én postaköltségem (2 db DVD) 3 font alatt volt... a Magyar Posta egy sima ajánlott levélért külföldre ennek a kétszeresét kérte tőlem nemrég.

Miigeii 2008.11.13. 15:32:17

És akkor lehet, hogy megérkezik a júniusban e-bayen rendelt csomagom is? :)

tygger 2008.11.13. 15:33:01

koppkopp, eddig mindent megkaptam. laptopokat is, amik után a nemzetközi kicserélőben persze csengethettem az áfát, m usából jöttek. és még össze sem törték. egy árunál volt, h "kiszakadt a csomag, így kaptuk, de kibontás nélkül befoltoztuk", röhögtem, h haha, biztos beveszem, megpróbáltátok, de nem jött be. biztosított csomag volt, biztos későn vették észre a tracking numbert.

kisebb cuccok is mind megjöttek, oké, dunaharasztiban lakom és a postásunk az utcában lakik.

persze, amíg hozzá eljutnak a cuccok, addig ezerszer lenyúlhatnák, eddig szerencsére még nem volt ilyen. bár most jött egy levél szintén usából, amit szept 24én adtak fel, hát igen, semmi sem lehet tökéletes. a srác azóta újraküldte, kíváncsi leszek, annak is kell-e majd másfél hónap.

Miigeii 2008.11.13. 15:36:18

(Rákóczi úton a postán a hölgy két éve még a kis kuckójában az asztalán kiterített barna postai csomagolópapíron (nahát...) adta össze a két, általam befizetni kívánt csekk összegét. Na? :) ) Ez kicsit off, de az állapotokról sokat elmond.

finnegan · http://extraszuz.blog.hu 2008.11.13. 15:39:50

Egy rem naiv kerdes: ha elektronikusan nyomonkovetheto egy csomag es latszik, hogy adott Mo-i helyen eltunt, akkor a karosult miert nem tesz feljelentest a rendorsegen es jelent a fogyastovedelmi felugyeleten?

Ez nem kotekedes, csak erdeklodes... :) OK-OK tudom, hogy a bunfelderites sem a vegtelenul hatekony folyamatok egyike, de nem eri meg a probalkozast?

Miigeii 2008.11.13. 15:42:35

finnegan 2008.11.13. 15:39:50
apró dolgokra, kis értékű holmikra (ruhák, kisebb tárgyak) nem mindig éri ám meg biztosított csomagküldést kérni, mert sokszor többe kerülne, mint maga a dolog. Szerintem alapvetően pont ezek a kis lélegzetvételű dolgok azok, amik nagy arányban eltünedeznek...

finnegan · http://extraszuz.blog.hu 2008.11.13. 15:56:00

Miigeli: egyetertunk, az alapszolgaltatas sem kell, hogy azt jelentse, hogy ami megerkezik az eloszotba, az szabad preda.

No de, ha van bizonyitek arra, hogy Mo-on tunt el, raadasul lokalizalhato is tobbe kevesbe, akkor mar van eselye a rendorsegnek is. Szerintem -- ha mas erv nem szol ellene -- a sajat es a tobbiek erdekeben is erdmees megtenni a feljelentest. Ha egyes esetek nem is "jelentosek' (kis vagyoni kar) da tobb hasonlo feljelentes segithet.

Rwindx 2008.11.13. 15:56:47

Ecsedy Áron:

"Most hogy válság van egyre többször előkerül, hogy bár mindenki lop, csal, hazudik, a törvényeket csak a másikra érvényesen kezeli, de azért a másik kurva anyját. Mert most a Posta lop, de igazából te is lopsz, mert nem fizetsz adót, vagy csalsz, mert gyorshajtasz, tilosban parkolsz, vagy egyszerűen csak hallgatólagosan elfogadod, hogy feketén adtak el neked valamit"

Nem, nem lop mindenki. Az ilyen szöveg általában csak egy önmegnyugtató magyarázkodás. Nem kell, köszi. Nem kell összemosni a szart mindenkivel. Vannak akik lopnak és vannak akik nem.

Big-B 2008.11.13. 15:58:36

Fel fogok adni egy csomagot, de ráírom szép ékes betűkkel: "arany ékszerek és egyéb drága holmik". Ha nem tűnik el félúton, talán meg fogok bízni a postában.

Monorau Bukurea 2008.11.13. 16:29:32

Sima levélként feladott küldemények sora tűnt el már nálunk, az egyik fővárosi postakörzet igazgatója pedig esküdözött, hogy bár korábban voltak náluk lopások, de már rendbeszedte a körzetet, viszont mit csináljanak, ha egyszer a törökbálinti eloszóban csak azt nem lopják el, amit nem szégyellnek; és itt tett egy egyértelmű célzást egy kisebbségről, melynek tagjai eleve azért mennek oda dolgozni, hogy lopjanak, és persze mert normális ember annyi pénzért nem jár ki oda, olyan munkára.

inf3rno 2008.11.13. 16:32:40

Jah, saját tapasztalat, finn ismerősök küldtek nekem csomagot, úgy kaptam meg, hogy fel volt tépve a karton, és be volt rakva egy magyar posta feliratú műanyag zacsiba. Indoklásnak azt kaptam, hogy a posta már így kapta meg a küldeményt. Csak azt nem értem, hogy hogy a viharba szakadhatott el így a cucc, mert gondolom nem vasvillával hányják fel a repülőgépre, szóval szerintem van valami turpisság a dologban. Netről csak futárpostás cégektől rendelek, valahogy nincs kedvem a semmiért fizetni.

kispajtas 2008.11.13. 16:34:22

Az alap probléma azzal van sajnos, hogy a Magyar Postán az átlag fizetés 50.000 Ft körül van. Nem is csodálom, hogy az ennyi pénzt kereső emberek próbálnak minden lehetőséget kihasználni arra, hogy plusz forráshoz jussanak. Félre ne értsetek, nem védem a Magyar Postát és az ott dolgozókat, én inkább lemegyek a vidékre rendelt cuccért, nem bízom rájuk. Gyorsabb, megbízhatóbb, nyugodtabban alszom és legalább kimozdulok.

flanger 2008.11.13. 16:44:04

ez a gyönyörű:


Miami után Budapest is a legjobbak között

Miami, Los Angeles, Amszterdam és Brüsszel után Budapest Nemzetköz Posta Kicserélő üzeme is legjobbak között kapott helyet, miután egy postáktól független szervezet, az International Post Corporation „Certificate of Excellence” kiválósági tanúsítványt adott a Magyar Posta nemzetközi küldeményeket feldolgozó üzemének. A világon mindössze 15 logisztikai bázis rendelkezik ilyen magas elismeréssel.

Az International Post Corporation (IPC) a 2008. július 15-17. közötti időszakban szervezte meg a Nemzetközi Posta Kicserélő Üzem (NPKÜ) auditálását, amelynek célja annak eldöntése volt, hogy az NPKÜ teljesítménye van-e olyan magas színvonalú, hogy odaítéljék számára a „Certificate of Excellence” kiválósági tanúsítványt.

Az IPC kiválósági tanúsítvány a nemzetközi kicserélő üzemek legmagasabb szintű elismerése az egész világon, s eddig mindössze 15 kicserélő üzem (többek között Frankfurt, Brüsszel, Koppenhága, Stockholm, New York, San Francisco, Los Angeles, Miami, Chicago, Amszterdam kicserélő üzemei) nyerték el ezt a tanúsítványt, amely eléréséhez nagyon szigorú követelményrendszernek kell megfelelni.

A Magyar Posta és az NPKÜ eddigi minőségi teljesítménye és a kritériumoknak való megfelelés alapján az IPC úgy döntött, hogy sor kerülhet a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges auditálásra. Az audit az NPKÜ tevékenységén túlmenően a nemzetközi elsőbbségi levelek felvételét, feldolgozását, belföldi továbbítását és kézbesítését is vizsgálták, azaz a posta teljes működését górcső alá vették, és ellenőrizték azt, hogy maradéktalanul betartották-e a nemzetközi levelek kezelésére vonatkozó szabályokat.

Az audit eredményei alapján az IPC odaítélte az NPKÜ-nek ezt a rangos elismerést, amely a Magyar Postának a világ postái között kiemelkedő rangot ad. Egyúttal bizonyítja azt, hogy a Magyar Posta magas színvonalon látja el a nemzetközi küldemények kezelését és a nemzetközi kicserélő szolgálatot, s mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek társaságunk iránti bizalma tovább erősödjön.

A tanúsítvány ünnepélyes átadásán Szűts Ildikó vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Magyar Posta ma már a postai szolgáltatók nemzetközi élvonalába tartozik, és a társaság a jövőben is mindent megtesz a szolgáltatások minőségének további javításáért.

Ross Hinds, az IPC igazgatója kiemelte, hogy a független nemzetközi szervezet elismeri a Magyar Posta erőfeszítéseit és reméli, hogy a társaság a tanúsítványt nem csak megszerezte, hanem a soron következő auditokon meg is tartja.

Magyar Posta Zrt.
www.posta.hu/object.fcc02215-8171-4b65-af55-058e845a2218.ivy

Nagypipa 2008.11.13. 16:44:40

Ez itt majdnem hirdetés! Ha biztonságosan akarod megkapni az USA-ban megvett árucikket, vagy biztonságosan akarsz vásárolni (mert nem bízol abban, hogy a hitelkártyádat korrekt módon kezelik online), akkor írj nekünk. Mi pontosan ezzel a dologgal foglalkozunk. A Magyar Postát meg felejtsd el: ha meg akarták volna akadályozni a lopásokat, már megtették volna. De megengedik a lopást, mert ez egyfajta fizetés-kiegészítés az amúgy éhbérért foglalkoztatott postásoknak. A Magyar Posta félrenéz, a postás meg kiszolgálja magát - tisztelet a KIVÉTELNEK.

nyuszivagy 2008.11.13. 16:45:29

nem hiszem hogy itt csak a plusz forrásról lenne szó. nálunk egyszerűen csak lusták mint a dög. fogják és szemrebbenés nélkül bedobálnak össze vissza mindent a postaládába. ha meg nem találják a cimzettet nem visszaviszik, hanem otthagyják valahol a többi tetején. pl. az én postaládám tetejém már találtam ügyvédnek küldött iratokat odavágva, amibe egy ember komplett "élete" volt és érdekes módon én megtaláltam a címzettett csak 1 házzal kellett arrébb menni....nem kéne mindent a fizetésre fogni. én is volt hogy kb. ennyit kerestem mégis becsülettel elvégeztem a munkámat.

hatR 2008.11.13. 16:49:03

kibaszott posta es kibaszott repteri rakodók.

hazkutatást mindegyiknél! ecsedy aronnal is :D
de most tenyleg.

LaDya 2008.11.13. 16:55:17

Hát márpedig amíg én nem olvasgatok ilyeneket a postáról mint ez index.hu/politika/belfold/budapest/bkv081113/ Hogy már megint fizesse ki a főváros a BKV 80 milliárdos tartozását és x milliárdos hiányát és emiatt sztrájk van és emiatt én nem tudok közlekedni és az én pénzemből fizetik ki, addig nagyon nem érdekel az hogy a Postán eltűnik x csomag. Nekem még egy sem tűnt el és ismerek még sok ilyen embert. Biztos rossz körökben forgolódom, hogy soha nem is hallok ilyet.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.11.13. 17:02:33

nem lehetne egyszer feladni egy nyomkövetőt mondjuk lemoshatatlan, nyitásra durranó festékpatronnal? vagy ha megcsinálnám engem is lecsuknak, mint a rokkantkártyás riportert?

AsgardV 2008.11.13. 17:15:36

"nem mindig éri ám meg biztosított csomagküldést kérni, mert sokszor többe kerülne, mint maga a dolog"

De van ugy hogy meg igy, >dupla aron is olcsobb mint itthon megvenni... :)

Eddigi rossz tapasztalatok postaval:

- Otthon ulunk, epp ralatni a bejarati ajtora, egyszer csak csattan a levelbedobo nyilas es beesik egy kezbesitesi ertesito. Vajon egyszerubb volt bedobni, mint magat az ajanlott levelet...?

- Erkezett csomagoknal SOHA nem engedik elobb megnezni, hogy hianyos e, mindig ala kell irni a kis papirt hogy megkaptam.

- Megszamlalhatatlan serult/dobalt/osszetaposott csomag, de eddig mind megerkezett.

En azert drukkolok, hogy legyen belole valami.

uns97 2008.11.13. 17:30:21

Jaj, postas kalandok sorat lehetne irni. De nem csak ez a baj a postaval, hanem az arai. Sajna egy Nemetorszagbol kuldott csomagom hibas termeket rejtett. Rettegve erdeklodtem a magyar kiralyi postanal mibe fajna egy nemet szallitas valami minimalis garanciaval, leven a cucc eleg draga es nagy meretu volt. Kijott vagy 15e Ft... erdekes modon a szomszed falubol Ausztriabol ez kb 30 euroban megallt, s nem kellett izgulnom mi lesz a cuccommal. Sajna rohadt draga a Magyar Posta. S az hogy lopnak mert keveset keresnek, most akkor lopjon monden atlagmagyar ? Szerintem Mo-on az emberek 80-90%-s semmit sem keres a nyugati ugyanolyan szakmaju ember berehez kepest, megsem hiszem hogy 90%-a a dolgozoknak lopna. Apropo, tudja valaki hogy a kinai EMS miert a legszarabb regioba sorolja Mo-ot ? Csak mert egy 30 kilos csomag Mo-ra szallitasa akar 60e-be is fajhat, mig a becsi cimre meg a felebe se... a tavolsag kulonbseg hatalmas, 50 km... Ja es miert kell nekem a haztol hazig szallitas eseten Pestre futkosnom papirozni, vagy ha kerek hazhoz kiszallitast akkor meg extra dijat fizetnem ???!!! Azt hiszem en a kina - x varos viszonyt mar kifizettem, nem a kina - budapest viszonyt szamoltak. Ezenfelul ki teriti meg a pesti utam, idom, stb ???!!! Na a kezelesi koltsegrol mar nem is szolok, "orulok" hogy ezzel is levesznek az Orczy teren. :D

fabot 2008.11.13. 17:39:11

Részemről gratula, hogy beköpték ezt a csúnya állami mamutot. A MP állami cég, sok területen monopóliuma van. Ha ők csalnak, lopnak, akkor oda a viszonyítási pont, a többi cég is lazábban kezelheti a szolgáltatásait. Remélem megszívatják őket. Nekünk már nem maradt más, csak a káröröm. A Magyar Posta egy ősi román szokás :(

sanya64 2008.11.13. 17:46:00

"az EU-s átlaghoz képest annyira alacsony arányban külföldi online áruházakban a magyarok, és azt mondta, hogy ki fogja vizsgálni az ügyet..."

Szeretnénk kérni, hogy a vizsgálat eredményét bemutató dokumentumhalmazt inkább ne a Magyar Postával tessenek megpróbálni megküldeni...

))

KukacAV 2008.11.13. 17:50:12

Csomagküldéssel is foglalkozom, átlagosan minden tizedik csomagunkat egyszerűen ellopják a postások. Hiába, állami cég, ha reklamálsz, az alkalmazottak legelső dolga, hogy biztosítanak róla: nekik semmi közük a céghez, ahol dolgoznak, mindig más a felelős. És mivel nincs igazi érdekeltségük abban, hogy a dolgok jobban menjenek, minden marad a régiben.

A legidegesítőbb, amikor rendszeresen vásárló ügyfélnek küldünk csomagot, és minden negyedik visszajön, mert "rossz a címzés, legközelebb figyeljen oda rá". És amikor beviszem a szelvényt, hogy "a múlt héten ugyanerre a címre még ki tudták szállítani", akkor megvonják a vállukat és ezúttal tényleg kiviszik a csomagot.

Én nem csodálom, hogy kézzel-lábbal tiltakoznak a postai dolgozók a privatizáció ellen. Nincs az a tulajdonos, amelyik eltűrné ezt a színvonaltalan munkát.

Edrik 2008.11.13. 17:50:22

Adalék azoknak, akik ajánlott küldeményre stb mutogatnak, mondván hogy a "csak úgy" feladott csomagok követése nem megoldott (pl llamada): a Lajtától nyugatra még a lehetőségről sem tud az átlagember, nemhogy kérhetnél ilyen szolgáltatást (pl online boltban). Egyszerűen megjönnek a csomagok és kész.
Lajtától nyugatra viszonylatban, eddig egyszer adtam fel ajánlva valamit (adóbevallást, hogy papírom legyen arról, fél órával a törv. határidő előtt elindult :), néztek nagyokat a postán, hogy minek.

ironmemeberneck (törölt) 2008.11.13. 18:06:49

Látom, már nagyon régen volt az utolsó Marxizmus-Leninizmus előadás!
A Kommunista kiáltvány utolsó sora úgy szól, hogy "Világ proletárjai, egyesüljetek" nem pedig úgy, hogy "kedves postások, ha úgy érzitek, hogy kevés a fizetésetek, akkor csak lopjatok nyugodtan".
Kispajtás! Az 50e Ft-os ÁTLAGfizetés legendát pedig TE tán bekajolod. Épeszű ember nem. (mennyi is most a MINIMÁLBÉR?)

Secnir 2008.11.13. 18:07:33

"Mr. Fáradtság 2008.11.13. 15:28:44
[...]
Az komoly, jól tele lehetsz, 20ért veszed, eladod 250ért. Jah most inkább nem, mi?:D"

mondom vmi spéci célkártya volt, neten néztem utána. tudtam, ha megveszem, a kutyának nem tudom eladni - esetleg annak, aki berendelte :)
ja, és akkoriban még nem volt rá 20e forintom :(

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.13. 18:10:24

Szar adminisztráció, szar munkakörülmények, szar fizetés, egyre silányabb munkaerő -> szar szolgáltatás.
Jelenleg a postán dolgozom. Látom belülről, hogy hogyan rohad. Szar dolog pont ebben a kritikus időszakban itt lenni. Vannak páran, akik a magánéletüket félretéve és a túlóra miatti folyamatos baszogatást elviselve igyekeznek normálisan dolgozni. Ők járnak rosszabbul.

Amúgy a Vámhivatal is képes időnként napokig üldögélni egy-egy csomagon.

A csomag meg eltűnhet számtalan ponton. Akár az odaát dolgozó amigónál is.
Na ez a bambi, nem a betonkeverő.

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.13. 18:12:35

AsgardV: aláírás: az összes csomagküldő ezt csinálja. Legutóbb egyszerre értem oda egy házhoz egy talán GLS futárral. Fickó előbb aláír, utána nézheti meg. Ez nálunk is, a csomagküldőknél is így van.

bugger · http://buggersbugging.blogspot.com/ 2008.11.13. 18:16:50

Nekem még nem lopták el semmimet, barátaimmal ellentétben.
Viszont én is kaptam olyan csomagot, egy alu díszdobozt, amit ránézésre minimum csavarhúzóval próbáltak átszúrni. Meg egy felbontottat. Érdekes módon a sima kétszínű papír katalógus nem kellett egyik enyveskezű kurvapecérnek se.

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.13. 18:23:18

Az is gyakori, hogy a táskát olyan szinten kell megpakolni az ajánlottal, hogy akaratlanul is sérül a cucc csomagok ki-be vétele, a pénztárca (amin van egy tökéletesen funkciótlan akasztó gyűrű, rögzítő szeggel együtt - ha épp nem a küldemény, akkor a postás keze bánja) ki-be vétele miatt, gyakran már nem is zárható, így pl lazán elázik a tartalma. Az arányos terhelés nevű jelenségről a Posta még nem hallott, az a helyzet.

Ami a fizut illeti: vidéken egy 1-1,5 éve ott dolgozó helyettes, akin a terhelés és az elvárás sokkal nagyobb, átlag 61-65000 forint között visz haza tisztán.
A felelősség és a veszélyeztetettség tekintetében ez eléggé megalázó összeg.

mrjake · http://mrjake.org 2008.11.13. 18:37:34

Ez a cikk 3 éves: "a budaörsi bázison tetten értek egy kilencfős tápióbicskei csoportot, amely a számukra fontos küldeményeken egyszerűen leragasztotta az eredeti címzést, és saját magának küldte tovább a csomagokat. Közölte: 17 vidéki, területi feldolgozó biztonsági korszerűsítése is befejeződött. Két vidéki feldolgozóközpontban egy négy- és egy háromtagú, elsősorban CD-kre utazó csoportot derítettek fel.

Továbbra is a CD-k, a mobiltelefonok és a csomagküldők kisebb ajándékai esnek leginkább áldozatul, főleg, ha a csomag külső jegyeiből a tartalom kikövetkeztethető - mondta. Elemi érdeke a postának, hogy eredményesen lépjen fel a küldeményfosztogatók ellen. Az év első negyedévében tapasztalható negatív tendenciát sikerült megfordítani, kevesebb a küldeményfosztogatás - tette hozzá. A főigazgató azonban konkrét számokról nem beszélt.

Tomecskó Tamás szóvivő hozzátette: a Magyar Posta Rt. csak a belföldön, belföldre feladott küldeményeknél ígér javulást abban, hogy a csomagok sértetlenül érjenek a címzettekhez. Mint mondta, Európában a frankfurti központban van a legtöbb csomagfosztogatás, így a külföldről érkező küldemények gyakran már sérülten érkeznek Magyarországra. Felelősséget azonban a posta a külföldön feladott küldeményekért is vállal, kártérítést nemzetközi egyezmény alapján fizet."

Nekem akkoriban egy kemény 64Mb-os ajándék pendrive nem jött meg,csak a kérdőív, hogy kaptam-e valamit...(de ez magától, gondolom nyomoztak :P ) (érdekes, ők nem tudták, kihoztak-e valamit)
Amíg a postások hordták ki az újságot is, Volt, hogy nem kaptam meg a (szintén repi) CKM példányaimat.

3 napja adtam fel egy Drága Ortofon Pickup-ot/tűt, meg PC RAM-ot, a postán kértem pukisborítékot,öntapis cimkén volt a címzés, dobozka be a borítékba, lezár, cimke felragaszt, a boríték másik fele elenged, cucc majdnem ki (csak a pukisrész tartotta...) Mondom, akkor hozhatja a következőt... Azt nem lehet, ez volt az utolsó... Akkor postai lezárás... Azt sem lehet mert... Végül csak sikerült feladni, meg is kapta az illető, igaz megvolt "tutujgatva" az eleve sérült csomag, de nem hiányzott semmi...
Húúú, mennyi sztorim lenne még... illetve más... A lakosság nagy része nem ismeri a csoportos beszedési megbízás, meg a bankszámla fogalmát? Postán mást nem látni, mint csekkel sorban álló embereket. Kicsit idegesítő, mikor csak levelet/csomagot adnál fel, de mindenhol a sárga szarjaikkal állnak...
Én ha sárgát is kapok, simán elutalom netbankon keresztül, meg szokták kapni... és még csak sorba sem kell állnom, és közben nem tukmálnak rám nyugger postások olyan szolgáltatásokat, amiről ők sem tudják pontossan, hogy mi az...:D ELLENBEN, ha jófej a postásnéni az ablak túlfelén, szoktam venni tőlük sorsjegyet, mert tudom, hogy ha jutalékban nem is, de havi/értékelésnél pluszpont nekik!

nagyjából ennyi. Üdv.

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.13. 18:39:38

Na meg amikor az egymásnak ruhákat küldözgető kismamák egyszerű, mezei, béleletlen borítékba tszik a kis kötött pulóverecskét... Csoda-e, ha elszakad a "kispárna" (így hívjuk ezeket a csomagokat) "huzata"?

Le a kispárnákkal és a féltéglákkal (

nately 2008.11.13. 18:41:50

A fizetésről:21-év után,64000 nettó!De ettől függetlenül-itt vidéken-mindenki próbál becsületesen dolgozni.Szóval nem csak annak kell látszani,itt annak is kell lenni.A lopások inkább a Főváros,és a nagyobb városokra jellemzőbb.Itt szerintem jóval nagyobb a dolgozók cserélődése.

BéLóg 2008.11.13. 18:47:29

Helló!

Nincs közületek egyetlen egy ember sem, aki meg tudná szervezni, hogy egy robbanó pénzmegjelölő tintával ellátott csomagot (több csomagot) küldjön valaki innen amoda a Postával?

Vagy egy RFID csippel vagy GPS adóval ellátott akármit, amit kibontás után azonnal be lehetne tájolni?

Údé zéerték világában senkinek, még egy oknyomozó riporternek sem jut eszébe ilyesmi?

Olyannyira primitív módszerekkel be lehetne azonosítani a tolvajokat, hogy az már nevetséges.
Én tudom, az a kisember, aki Amazon meg Ebay és egyebeken rendelget, erre nem lesz képes. De van aki megteheti, nem?

Egyébiránt meg miért nem csomagol be valaki ürüléket megfelelően kívánatossá tett csomagba?
Hátha valahol kiborulna a bili (sic)!

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.13. 18:48:26

Ez hüje. Kiszedte a kommentem felét...
Szóval sajnos gyakran eleve a csomagolás szar. Az ügyfél persze mit sem tud arról, hogy a küldeményt milyen kínoknak kell időnként kitenni. :(
amúgy vannak nagyon jó csomagküldők is. Pl. a Zambooie nevű amerikai webshop olyan borítékban küldi, amin a ragasztó utána már nem enged semmit, és maga a "boríték" egy nagyon erős műanyagból van (olyasmiből, mint a régi tejes zacskók, csak még annál is erősebb). Ezt kifosztani nem olyan egyszerű nyomtalanul.

Ami az újságokat illeti: nálunk már volt magán a Postán panasz, hogy lakótelepen egyszerűen kilopkodják a ládából az újságot. Nem a postás, hanem ostoba panelpatkány suhanc hülyegyerekek. Vagy pl. a szórólapoztató "vállalkozó" alkalmazásában álló "úriemberek".
A mi lépcsőházunkban konkréten kiderült egy pár itteni gyerekről, hogy kihalászgatják a leveleket a ládákból, felbontják, összetépik, máshova dobják vissza, stb.
Ez ellen mi nem tudunk semmit se tenni.

Szóval nem egyszerű a helyzet. Döglött ló a Posta.
Ha megtörténik a piaci liberalizáció, akkor jó eséllyel javul majd a helyzet, de az árak is magasabbak lesznek.
(Meg remélem a fizetések és a bekerülési elvárások is.)

B4c4rd1 2008.11.13. 18:49:25

Én kb. 50-100 cuccot rendeltem már neten de még sosem tűnt el semmi. Most akkor, hogyis van ez ?

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.13. 18:52:02

B4c4rd1: én is rendeltem már ezt-azt. Eddig minden megjött. Volt ami az Államokból gyorsabban, mint egy hazai küldemény! Meg olyan is volt, hogy a bélyegzőkből az derült ki, hogy a Vámhivatal csücsült rohadt sokat a csomagon.
Szóval hogy is van ez? ;)

B4c4rd1 2008.11.13. 18:54:16

Én azt nem értem, hogy mindenki sír, hogy eltűnik a csomagja. Akkor nekem az 50-100 darab közül is el kellett volna legalább pár darabnak. Szóval ezért nem értem az egészet.. Szerintem teljesen korrekt a posta de ha eltűnne 5 csomagom lehet másképp vélekednék.

rookielamer (törölt) 2008.11.13. 18:55:37

Egyszer rendeltem két doboz lemezt, amikor megérkezett a csomag, szemmel láthatóan csak egy doboz volt benne, de a csomagolás egyértelműen 2 doboz méretű volt, csak át volt kötve postai madzaggal, és össze volt zsugorítva.
Amikor megláttam azonnal reklamáltam, a hölgy bizonygatta hogy az pont így lett feladva, nézzem meg, másik doboz el sem férne a csomagolásban, meg hát hogy is gondolok én ilyet - csendben megkértem hogy legyen már olyan drága hogy ráhelyezi a jobbjánál figyelő rohadtnagy mérlegre, vajon nem épp fele-e a súlya most, mint amikor feladták?
Megtette, sértett-emelkedő hangszintből azonnal lett egy csöndes-sziszegős-fagyos "írni kell egy panaszlevelet a területileg illetékes postai központnak, kivizsgálják, és megtérítik az elveszett küldemény árát".
Megköszöntem, mert nyilván nem ő lopta el, de ő azért engem utált...
Ilyenkor talán nem is az anyagi érték a leginkább gyomron rúgó tényező, mert egy csomag elkallódhat, hanem a nyilvánvaló tény, hogy valaki büntetlenül, arctalanul -sőt arcátlanul- meglop, ezt "kivizsgálják", mégsem történik semmi, megy tovább a lopás, egyre jobban.
A posta és a feladó, illetve a posta és a címzett közötti kapcsolat erősen bizalmi jellegű viszony.
Ha a bizalom eltűnik, márpedig tesznek róla hogy eltűnjön, akkor a viszonyból csak iszony marad...

BéLóg 2008.11.13. 18:57:41

Szeretném azt is jelezni, hogy én is rendszeresen vásárolok külföldről, és még soha nem tűnt el semmi.
Talán ezért is, rendszeresen becsönget hozzánk egy ellenőr a Postától és megkérdezi, a nyilvántartásában van ez meg az a küldemény, megkaptuk-e.
Én abban bízom, nem csak szerencsém van.

Sajnos vannak tolvaj postások és tolvaj mások is. Egyik sem öröm a károsultaknak.

Pdudas 2008.11.13. 19:06:23

Kedden este vásároltam egy pár euro értékű számítástechnikai alkatrészt (cd tok méretű) a német Ebay-en. Stuttgarti eladó, paypalos azonnali fizetés.

Postaköltség légi postával: 2 Euro, ma délben már nálam volt.

Nagyon meglepődtem.

Berci_JCHC (törölt) 2008.11.13. 19:26:32

Látom fentebb valaki a TNT-ről ír. Hogy nyomkövetés meg miegymás.
Melyik cég is volt az egyik kormányzati fontos küldeményt elkeverő cég Angliában? Csak nem a TNT?
A Másik meg ugye a Royal Mail.
Egymás után.

Persze erről is biztos a Magyar Posta tehet.

YZ 2008.11.13. 20:18:08

Cégnél történt:

Egyik beszállítónál arculatváltás volt, küldtek is gyorsan reklámtollat. Azaz küldtek volna, ha nem úgy érkezik meg a boríték, hogy egyik sarka letépve, toll gondosan eltávolítva, kis zacskóba belerakva és egy papír mellékelve: "A küldemény a postai kezelés során megsérült..."

Aha, hát erre mondanám azt, hogy "élj vele boldogan"...

Secnir 2008.11.13. 20:26:30

de csak sikerült egy olyan témával feldobni a hangulatot a biztosnál, amit nem említettem a kommentek között!
és a többivel mi van?

Stinger · http://stinger.gamer365.hu 2008.11.13. 20:38:03

Azoknak, akiknek nem tűnt el semmi nemzetközi cucc: két és fél évig nekem is mindenem megjött - összehaverkodtam a kézbesítősráccal, már-már baráti viszonyban voltunk - nyugodt voltam, tudtam, hogy megérkezik az USA-ból, Hongkongból stb rendelt postacsomag. Meg is jött, nem is értettem azok értetlenkedését, akik folyamatosan az eltűnt csomagjaik után sápítoznak. A srác rendes volt: mindig vigyázott a csomagjaimra, sosem gyűrte, törte, ha nem voltam otthon, inkább beadta a szomszéd néninek, vagy elvitte magával - felhívott telefonon, ha gáz volt, szóval nagyon rendes volt. Meg is becsültem annak módja szerint, aztán másfél évvel ezelőtt lelépett a postától, mert elmondása szerint szinte semmit sem keresett... Akkor már tudtam, hogy minden megváltozik. Így is lett.

Azóta van ez a rémálom: isten tudja hányszor voltam már reklamálni a nagykanizsai postán, és mindig az a válasz, hogy egyszerűen nem találnak megbízható kézbesítőt erre a körzetre (ennyi pénzért nem is csodálom), ezért mindig mások látják el az itt folyó munkákat (vagy alkalmiak, akik úgy dobják be a tértivevényes levelet, hogy alá sem írtam a dokumentumot). Na itt a gond...

Nem kívánom, hogy megismerjétek azt az érzést, amely a folyamatosan és rendszeresen eltűnésre ítélt csomag felismerése után érződik a zsigerekben...

Stinger · http://stinger.gamer365.hu 2008.11.13. 20:41:13

Lassan majd már ott tartunk, hogy kevlárborítású dobozban, "Vigyázat! Lopás esetén azonnal robban" felirattal és GPS jeladóval kell megrendelni a csomagokat...

EÖ (törölt) 2008.11.13. 20:44:19

fogyasztóvédelem: sóhivatal
EU: sóhivatal

no mi lehet akkor az EU-s fogyasztóvédelem?

EÖ (törölt) 2008.11.13. 20:46:23

Berci_JCHC 2008.11.13. 19:26

az azért nem mindegy hogy egyet lop el vagy egyet NEM lop el Royal Mail vs. Magyar Posta

Nagypipa 2008.11.13. 21:46:49

A Posta feladata lenne a rábízott küldemények hibátlan kézbesítése. Igaz ez jogi megközelítésben és üzleti szempontból is.

A jogi résszel ne foglalkozzunk, mert erre előkerül sok hülye állami hivatalnok, aki egyhez értenek: a joggal való visszaéléshez. El fogják majd magyarázni, miért olyan kiváló a Magyar Posta és miért hülye a Magyar Posta - ügyfele.

Az üzleti szempont fontosabb: a Postának mindig előre fizetünk a szolgáltatásért (hozzáteszem: csak Magyarországon hagyják szó nélkül, hogy miért olyan sokat), ezért kétszeresen is megbízhatóan kellene elvégeznie a rábízott feladatát. Simán azért, mert ha elfogad egy megbízást, akkor azt teljesíteni kell, duplán azért, mert előre leperkáljuk ennek a díját.

Egyszerűen disznóság, hogy nyugodtan nem lehet már feladni egy „sima” küldeményt sem – az utóbbi években nem fordult elő velem, hogy a postai felvevő rá ne kérdezett volna a „biztosabb”, egyben persze sokkal költségesebb díjszabásra. Magyarul: a közel sem olcsó „sima” levélre a Posta semmiféle garanciát nem ad, kizárólag a drágább továbbítási módra.

Pedig az alapeset a sima küldemény megbízható kézbesítése lenne. Ezt kellene a Magyar Postának legalább 98-99 százalékra teljesítenie és a küldemények fennmaradó 1-2 százalékában lehet indokolt a „fokozottan védett” küldemény továbbítása. Nyilvánvaló, hogy a Posta érdeke a drágább szolgáltatás „kikényszerítése”, amit meg is tesz. Sajna nincs olyan magyar hivatal, amelyik viszont a normál szolgáltatás teljesítését kényszerítené ki.

Megoldás?

Nekünk, az ügyfeleknek kellene összefogni.

Mondjuk egy hétig nem szabadna pénzt feladni a Postán senkinek sem (ez a Posta legnagyobb üzlete: érzékenyen érintené, ha nem lenne számottevő pénzforgalma). Keresnünk kellene az alternatív pénztovábbítási formákat, vagy egyszerűen szabotálni kellene az emelt-díjas postai szolgáltatásokat. És amikor nem érkezik meg egy küldemény, vagy az hiányos, akkor tiltakozni kellene az aktuális kormányfőnél. Levélben, telefonon, személyesen, szavazó-lappal, stb. Gyorsan lenne hatása a dolognak.

Kényszeríteni kellene a Magyar Postát, hogy minden hivatalában biztosítson ingyenes levelezőlapot a reklamáló ügyfeleknek, amin be lehet jelenteni az elveszett-megrongálódott küldeményeket: a levlap legyen ingyenes, a továbbítása is legyen az (ez az IGAZI „postaszolgálati ügy” – a címzett meg ne a Postahivatal vezetője, hanem a Posta Felügyeleti szerve legyen. Vagy olyan valaki, aki nem sumákolja el az eredményeket.

mikike 2008.11.13. 22:29:52

Amíg hétkerben laktam tűntek el dolgok, oylanok is amiról f.ngja sem lehetett az illetőnek mit tart a kezében... Mióta falun lakom, soha nem tűnt el semmi, a kézbesítők (6 év alatt a 3-ik) felhívnak, ha nem vagyok otthon és kihozzák a cuccot. Ehhez képest múltkor a UPS hozott pici dongle-t nagy borítékban, szerencsére megnéztem a borítékot, mert fel volt vágva, üres volt, a pici dongle pedig pici lezárt borítékban az autó műszerfalán hevert és a sofőr riadt arccal szabadkozva adta át. Ha abból indulok ki h nem akarta lenyúlni, csak kiesett, akkor miért volt felvágva a nájlonboríték?!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.14. 10:09:36

"flanger 2008.11.13. 16:44:04
ez a gyönyörű:


Miami után Budapest is a legjobbak között

Miami, Los Angeles, Amszterdam és Brüsszel után Budapest Nemzetköz Posta Kicserélő üzeme is legjobbak között kapott helyet, miután egy postáktól független szervezet, az International Post Corporation „Certificate of Excellence” kiválósági tanúsítványt adott a Magyar Posta nemzetközi küldeményeket feldolgozó üzemének. A világon mindössze 15 logisztikai bázis rendelkezik ilyen magas elismeréssel."

Aha.

Más ugyanis nem vett ilyen elismerést.

Pár éve maga a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség is vásárolt magának Barcelonában egy csicsás kisplasztikát, amire valami olyasmi volt rágravírozva, hogy a világ legfaszább fogyasztóvédői. Akit érdekel, az a Hócipő archívumában megtalálhatja. A T. Homár figyelmét is szeretném felhívni erre a páratlan lehetőségre, ugyanis úgy is lehet elismerést rendelni, hogy nemcsak kiküldik, mint a szintén befizetéses alapon szerkesztett világlexikonokat, hanem egy kis suskáért valami konferencia keretében díjátadást is lehet rendelni, mire kiutazhat a vezérkar a legjobb seggű macákkal(vezérkancák és alternatívok persze a legjobb seggű misikkel). Mindez persze cégköltségen.

A Magyar Posta problémáit meg tényleg a privatizélés fogja megoldani. A Centrum Posta Zéerté majd rendet teremt...

malar 2008.11.14. 13:01:42

Én idén tavasszal rendeltem egy DVD-t. Nem jött meg. Írtam boltnak, mondták szívesen elküldik újra.. mondom előbb inkább utánajárok magamnál, hogy mi van..

Nagyra értékelem a boltok igyekezetét, hogy kielégítő szolgáltatást nyújtsanak, de én érzem szarul magam amiért egy olyan országban élek, ahol az elküldött csomag nem jön meg és effektive újra el kell küldetnem a feladóval..

Postát hívom.. semmit nem tudnak csinálni, ha nincs valami azonosító a csomagról. Feladótól elkértem mindent amit tudott, de a csomag levélként lett feladva és nem regisztrálva.. ennek megfelelően a posta csak megvonta a vállát és közölte, hogy az ilyen csomagok nem követhetőek. nem tudnak mit csinálni.

Akkor mi is van? Ha levélként van feladva valami az nem is létezik? Szabad préda?

Annyira tele lett a tököm a dologgal, hogy hagytam a fenébe.. a cuccot letöltöttem netről - ez is része volt a szolgáltatásnak - és lemondtam a szép díszdobozról meg a többi nyalánkságról, illetve megfogadtam, hogy amíg ebben az országban élek nem fogok több csomagot rendelni a magyar postán keresztül.

No persze a dolog nem lep meg.. volt anno egy ismerősöm, aki kéretlenül is folyton hordta hozzám a postás kocsiról leesett magazinokat, CD-ket..

Persze egyiket se nekem címezték.

Mielőtt valaki hőbörögni kezd, az illető MÁR régen nem postás, viszont nem is ezek miatt rúgták ki, hanem alkohol problémák miatt.

Namost a gond az, hogy ő csak csepp volt a nem túl tiszta tengerben.. Szerintem ez nagyon rossz hír.. rossz fényt vet a tisztességes postásokra, a cégre általában és nem utolsó sorban magára az országra is..

Milyen már, hogy azért nem tudok online rendelni valahonnan, mert nálunk folyton eltünnek a csomagok.. WTF?

zanzibear 2008.11.17. 08:53:55

Nocsak:
Ha 12% rendel online, de csak 1% külföldről, akkor van-e másik posta külföldre, mint belföldre, vagy nem elsősorban és nem csak a postán tűnnek el a bejövő cuccok?
Vagy tán akkor az index postafikamánia alosztálynak a reptéri csomagosokat is fel kellett volna nyomni, de az nem az ő munkakörük már megest :))) ?

wolfpszi1 2008.11.17. 09:42:23

Végigolvastam az egész nagy büdös kommenthalmazt, s Murphy egyik törvénye jutott eszembe:
"Ha egy hordó szennyvízbe egy csepp tiszta vizet öntesz, egy hordó szennyvíz lesz belőle. - Ha egy hordó tiszta vízbe egy csepp szennyvizet öntesz, egy hordó szennyvíz lesz belőle"
Namármost, fene tudja, hogy Postáéknál hogy vannak az arányok, de szennyvíz az egész.

taktikuser 2008.11.17. 09:46:23

Nem vagyok gyakorlott netes vásárló, kb. 10db cuccot vettem idáig külföldről. Legutóbb osztrák ebayer küldött nekem csomagot, melyet egy futárcég hozott ki. A doboz sarkán pont egy akkora szakadás (inkább tépés) volt amin keresztül befér egy ember keze, hogy azt átkutathassa. (Lehet hogy csak paranoiás vagyok/lettem?)Még szerencse, hogy a dobozon belül is jól becsomagolta az árut a sógor. Egyébként ha itthon csomagot kell feladnom akkor jól körbetekerem az egész dobozt csomagolószalaggal, ha az megsérül akkor akkor lehet látni, hogy nem véletlen.

zanzibear 2008.11.17. 12:06:50

wolfpszi1:
Az sem baj, ha egy hordó víznél kicsit strukturáltabban nézel egy néhány tízezer embert foglalkoztató vállalatra.
Ha igaz lenne, amit mondasz, akkor annak is igaznak kell lennie, hogy abban az emberben, akiben van egy darab szar, maga is azzá válik....

Benned pl. szokott lenni :D ?
süti beállítások módosítása